Vi fick information om att OwnIT hade klargjort lite information till oss och det skulle landa i våra brevlådor förra veckan. Som ni säkert har märkt, gjorde det tyvärr inte det.

Vi var i kontakt med OwnIT redan i fredags om detta, då vi inte hade sett något av det. De återkoppla i dag med att de håller tydligen fortfarande på med detta utskick, men att vi skulle avvakta några dagar till så bör vi ha det i våra brevlådor. Vi får hoppas att detta stämmer, annars jagar vi på igen!


Frågan om ROT-Avdrag

Vi har fått information om att faktura på installationen börjar att komma ut till er och frågan om ROT har kommit upp. Därför frågade vi Malmö Stad om detta.

Här är deras svar:
Vi har sedan tidigare avsagt oss rätten till rot eftersom det priset som vi fakturerar Ownit inte endast gäller tomtgrävning utan är en del av hela nätet. Rot baseras på en verklig kostnad inte en kostnad som löper över 10 år, det vi gör är att alla ska ha samma installationspris fast det är olika schaktkostnader för olika fastigheter.

De grunder som presenterades när vi startade vår villasatsning och alla presenterades på alla möten var följande.

De fem grundstenarna i detta är följande:

  1. Avtalsförhållande, eftersom Malmö Stadsnät är en mindre avdelning så har vi inte möjlighet att ha avtal med varje enskild villaägare utan ser att det MÅSTE finnas en förening som vi avtalar med.
  2. Neutralitet, i och med att det finns en förening så ÄR det föreningen som väljer en tjänsteleverantör inte Malmö Stadsnät. Det ska vara ett kollektivt avtal från föreningens sida.
  3. Hög anslutningsrad, för att Malmö Stadsnät ska kunna ha ett pris som är attraktivt så behöver vi ha minst 50 procent av upptagningsområdet.
  4. Prismodell, en prismodell som skapar förutsättningar för så hög anslutningsgrad som möjligt. Eftersom Malmö stad ser det som att långsiktigt projekt kan vi ha längre avskrivningstider.
  5. Enkelhet, för att kunna hålla de lägre priserna så måste allt ske så enkelt som möjligt. Vi använder oss inte av ROT-avdrag och förutsättningarna ska vara det samma för alla.

Kvarstående Asfaltarbetet

Akea får in lite mejl från er vart ni undrar över när de skall klargöra asfaltarbetet. Akea har därför bet oss om att klargöra detta.

Akea meddelar att de hoppas att komma igång med asfaltarbetet igen i slutet på Mars, om vädret håller.
Sen sedan de nu har haft underhållsmånader på asfaltvärken, så är det kö. Så detta kan också påverka när de påbörjar ingen med att klargör de gator som inte blev klara innan underhållsmånaderna.


Medlem i Fiberföreningen

Malmö Stad har som krav att alla hushåll som nyttjar deras fiber skall vara anslutna till en Fiberförening. Så är du inte medlem än, gå in på våran anmälningssida här, och gör din anmälan där.

Att vara medlem är kostnadsfritt!