I går fick vi veta av projektledaren från Akea att projektet är försenad två veckor på grund av att OwnIT inte kan leverera sina switchar i tid. Och CableQuick vill inte göra så kallade torrinstallationer hos hushåll och i efterhand behöva åka tillbaks och felsöka där det eventuellt inte fungerar. Och detta var den initiala tanken också, att så fort CableQuick har gjort installationen i din villa, så skall du ha tillgång till fiber bredband, tv och telefon.

Vi har ändå sökt OwnIT för en kommentar om varför det skulle vara förseningar från deras håll, sedan vi anser detta är oacceptabel försening från deras håll, då de har varit med i projektet från dag ett. Och bör därför ha kalkylerat för att göra detta arbetet!

Vi vet vi har medlemmar som har sagt upp sina abonnemang, och det innebär att de kommer att vara utan tjänster på grund av denna förseningen. Men så fort vi får en förklaring av OwnIT, och om det visar sig att det stämmer att OwnIT är sena, så kommer vi lägga fram ett ersättningskrav till dem som kommer att vara utan i två veckor.

Men vi återkommer när vi har fått återkoppling av OwnIT i frågan…

Vi jagar också Malmö Stad, så vi kan uppdatera Projektkartan. Så vi återkommer också när denna är uppdaterad.