Det har varit en del upprörda röster till båda Fiberföreningen och Ownit om att anslutningensprocenten per område bestämmer anslutningsavgiften.

Detta ha vi förståelse för, då denna information blev förtydligat efter att rätt så många hade anmält sig. Men för er som inte följer Ownits uppdatering i deras portal, kan vi meddela att båda Norra och Södra området har nåd det billigaste alternativet, alltså 5995;- via att båda ligger på ca 75%.


 

Ownit satsar i Strandhem

Strandhem har för de som känner till saken haft lite ”startproblem” som de var tvungen att lösa innan de kunde köra 100%. Detta är orsaken för att de har en lägre anmälningsprocent i dagsläget. Men detta är nu löst och anmälningarna från Strandhem strömmar in. I och med detta har Ownit gått ut med ett erbjudandet, att alla i Strandhem kan teckna avtal med en anslutningsavgift på 5995;-, som resterande områden har i dag.

Så bor du i Strandhem är det ingen vits att tveka, nu blir det inte billigare!


 

Förläggning av Sista Anmälningsdag & Etapp 1

I och med Strandhem ”startproblem” har Ownit förlängt sista anmälningsdagen till sista Februari 2016.

Fiberföreningen har blivit informerat att inte finns en förening för de som bor i området som tillhör Etapp 1, och dessa hushåll högst sannolikt vill komma att tillhöra vår Förening.
Det har också kommit förfrågan från fiber ambassadörer som jobbar med att få fiber via Ownit till Strandåsvägen, Vipevägen och Fackelrosvägen om att de också vill tillhöra våran Förening. Detta är tillsammans max 65 hushåll.

Detta gör att vi växer och börjar bli rätt många hushåll. Men det är bra, det gör att vi kan pressa priser vid nästa upphandling. Men det är också en utmaning för oss på många sätt, men vi jobbar fortfarande på för att hålla oss undan medlemsavgifter.


Rut på IT-Tjänster

En intressant nyhet som ligger rätt i tiden för oss är att i ett förslag i migrationsöverenskommelsen mellan regeringen och de fyra borgerliga partierna som blev gjort i slutet på oktober, så kan det bli möjligt att bland annat IT-tjänster kommer med. Magdalena Andersson (S) har uttalat till TT att det utökade avdraget ska eventuellt gälla från augusti 2016.

Och sedan vi har fått besked från Malmö Stadsnät att utbyggnaden av fiber till oss antagligen påbörjar i Augusti, så kan detta ligga rätt i tiden för oss och de som känner de vill ha ytligare hjälp med sitt hemmanätverk utöver det som ingår i anslutningskostnaden.

Men vi i Föreningen kommer att följa detta och komma tillbaks till detta om det blir aktuellt.


Mäklarskyltar

Som ni kanske har sett så har det dykt upp lite mäklarskyltar i området. Dessa är satt upp av ambassadörerna och av 5 personer från Ownit som har gick runt i det norra området vecka 44 för att besöka de Ownit inte har hört ifrån eller inte har skickat in sina kontrakt.

Vill du som inte har fått besök av en Ownit representant eller en ambassadör ha en skylt i din uppfart, ta kontakt med oss så kommer vi med en skylt.