Som ni redan kanske vet om, via Ownits mejl så gick anmälningstiden ut måndag 29 februari (2016). Och då hade 82% anmält sig, något som är jättebra!

Vi i föreningen har på senare tid provat få lite information om projektplaner från Malmö Stadsnät, men tyvärr inte fått något än. Och allt vi har fått fram är att Ownit inte har fått någon information om att projektet ligger utanför sin tidplan, så vi antar att den planerade tidsplanen från Malmö Stadsnät ligger kvar med projektstart i Juli/ Augusti.
Men vi kommer att skicka ut ett nyhetsbrev så snabbt vi vet något mer om projektstart och annat vidrörande projektet.


Området Vitgransgatan och Silvergransgatan

Området Vitgransgatan och Silvergransgatan är två gator som har varit ett område som har fått lov att anmäla sig till projektet om de uppnådde de krävda 50%:en.
Vid en genomgång av dessa gator vid sista anmälningsdagen så hade tyvärr detta området inte nådd den krävda procentsatsen. I den förbindelse kommer Ownit makulera alla kontrakt inkomna från dessa berörda gator, samtidigt som det går ut ett informationsbrev till de berörda hushållen.

Vi i Fiberföreningen har fått information om att Telia, som i dagsläget har fiber lagda i dessa gator gör en drive på dessa gator. Så vi i Föreningen rekommenderar Er som bor på dessa gator att ta kontakt eller signera med Telia om ni önskar fiber indragna.


Bekräftelse på inskickat kontrakt

Det har kommit till Föreningens kännedom att de som har skickat in sitt kontrakt per post bara fick ett SMS svar om att kontraktet är mottagit av Ownit. Detta har nu, eller i när framtid Ownit ändra på. Så alla som tecknar kontrakt kommer att få ett bekräftelses mejl eller ett brev hem i posten.
Detta gäller också de befintliga kontrakt som är inskickade allt, så du som vill ha något mer än ett SMS kan nu själv kontakta Ownit och be om detta. Deras telefonnummer är: 08 525 07 300