Vi hade ett snack med projektledaren för Akea under gårdagen och han kunde berätta att de ligger i fas med närläggning av fibern. Men att de kommer att fokusera på att få ner kabel i gatorna innan det eventuellt blir problem med frost och asfaltverk stänger.
Detta innebär att Akeas underleverantör CableQuick, inte kommer att påbörja sitt arbete med att gräva in kabel från gatan och göra inomhusinstallationerna före än efter nyår, alltså Q1.
CableQuick’s har som mål att klara av 30 hushåll i veckan, så det bör gå relativ snabbt ändå.
CableQuick kommer att börja med FOS1 och framåt.


När säger jag upp mitt befintliga abonnemang?

Vi kommer att sträva efter att alla hushåll skall få så lite överlapp som möjligt. Men i dagsläget vet vi bara att det inte blir någon inkoppling före än Q1.
Men Akea’s projektledare skulle längre fram göra en projektplan för CableQuicks arbete. Och vi blev lovad att vi skulle få ta del av denna projektplan. Och med denna i hand, vet vi mer exakt när du kan förväntas få fiber installerad.


Bortrest?

Om du bor i den projekterade delen och vet nu att du kommer att vara bortrest under Januari, Februari och Mars månad. Så är det bra att Akea får reda på detta så snabbt som möjligt.
Vi har inte fått någon information från OwnIT eller Akea om hur detta skall rapporteras på smidigaste sätt.
Så till en början kan Ni rapportera detta till oss via vårt kontaktformulär på www.bunkeflostrand.org, så ser vi till att det kommer fram till Akea.